Помниш ли моментите в училище, в които с приятели и съученици обсъждахте мечтите си за бъдещето? Е, понякога се случва така, че някои от тези блянове изплуват отново в съзнанието ни. Една от тези мечти е възможността да притежаваме свое заведение. Наше собствено пространство, което отразява същността, вкусовете и стила ни.  За съжаление не винаги тази идея се осъществява напълно или пък реализацията й остава единствено в мислите или записките из тефтерите ни. А какво би направил, ако имаше възможност да сбъднеш своята мечта?

Отговорът на този въпрос би могъл да получиш с новата кампания на Jacobs "Кафене-мечта". Продължението на тяхната концепция "Отвори очи и последвай мечтите си" ще даде възможност на 5-има души да осъществят, макар и за кратко, идеята си да имат свое собствено кафене. Това обаче не е всичко. Те ще получат възможността да направят своеобразен "тест драйв" на мечтата, а именно - да притежават заведение в продължение на 5 дни, за да се уверят лично дали това наистина е тяхното призвание. Ако искате да излезете от комфортната си зона и да зарежете за малко настоящия си начин на живот, то едва ли ще получите по-добра възможност за това.

Как можеш да се включиш? Много просто - кандидатствай на www.kafenemechta.bg и опитай да впечатлиш журито от експерти, като им изложиш своята визия за това как ще изглежда твоето заведение. Регистрационният период ще трае 4 седмици и след неговото приключване журито ще определи 5-имата щастливци. А ако бъдеш одобрен, значи наистина можеш да се гордееш със себе си. В него участват управителят на "Memento" Тео Димитров, управителя на "One More Bar" Ивайла Генчева и управителя на "Diddy’s Cake" Диди Пинджурова. Ще бъде организиран специален уъркшоп с тяхно участие, на който тримата ще разкажат кои са най-важните неща, които трябва да знаеш при навлизането в този бизнес. 

След това настъпва кулминацията - победителите ще получат симпатично мобилно кафене в центъра на техния град, което ще има персонал, разработено меню, разрешителни... И най-важното - името и брандирането на заведението ще носят името на неговия собственик. Както се казва - "всички екстри". Оттам нататък всичко зависи от самите тях - да привлекат и очароват колкото се може повече клиенти и да натрупат възможно най-голям оборот. Печалбата на заведението ще остане за неговия собственик, а този, който е регистрирал най-високата, ще спечели голямата награда - професионална кафе-машина "Brasilia".

Голямата ти неосъществена мечта едва ли някога е била толкова близо. Ако искаш да накараш родителите ти да се гордеят с теб, да се изфукаш пред приятелите ти или просто да натриеш носа на учителите ти от гимназията, които са ти повтаряли, че нищо няма да излезе от теб, направи първата крачка на www.kafenemechta.bg.