Мария и Елена Михайлови правят почти всичко заедно, защото са сестри, учат в един клас в Софийската професионална гимназия по туризъм и имат много общи интереси. Най-големият им успех също е споделен, защото от няколко месеца и двете момичета са мениджъри на ресторант McDonald’s. И въпреки че са само на 17 години, Мария и Елена успяват да се справят със задълженията на отговорната позиция.

„Всъщност започнахме да работим, за да помагаме на нашите и в същото време да бъдем самостоятелни във финансово отношение. Аз например много исках нов телефон, но нямаше как да си го купя, ако не работя”, споделя Елена. За двете сестри от решаващо значение да започнат да работят е гъвкавото работно време в McDonald’s. Работата по график и смени им позволява не само да я съчетават с училището, но и с любимото си хоби – пътешествията и опознаването на нови места.

Само за няколко месеца Мария и Елена започват да се чувстват в „свои води” на работното място. „Успяхме да покажем, че може да се разчита на нас, че сме надеждни и можем да контролираме нещата”, споделя Мария. И така за кратко време, само с упорит труд и желание, Мария и Елена са повишени в мениджъри.

Сега двете момичета се чувстват уверени и ходят на работа с желание. А в училище Елена и Мария споделят със своите съученици своя хъс и това, че всеки млад човек има безброй възможности и властта да промени обстоятелствата около себе си.

Ако искаш и ти да откриеш нови възможности и да се присъединиш към Мария и Елена, не се страхувай да опиташ. Провери за свободни позиции в най-близкия до теб McDonald’s  или на www.mcdonalds.bg/career