Продукти:

1 kg обелени скилидки чесън (около 16 глави чесън)
1 пакетче Пикант фикс сладко-кисела Dr. Oetker
1,75 l вода
300 ml оцет (задължително 6% или 9%)
150 g захар
1 връзка копър (по желание)

Приготовление:

Разпределете обелените скилидки чесън заедно с накъсания на едри стръкове копър в буркани.
Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите. Залейте подготвения чесън с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага.

Наредете бурканите в тава за печене, напълнете я с около 2 см вода и я сложете в долната половина на предварително загряна фурна. Печете при 100° около 60 минути. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място!

Още предложения и съвети на www.oetker.bg