Легендарният хип-хоп продуцент и диджей Bobbito Garcia (познат и като Kool Bob Love) ще открие процеса за кандидатстване за Red Bull Music Academy с лекция по време на фестивала Street masters  в Пловдив на 24 юни от 16:30 часа в Тотал Спорт, Тютюнев град. Той ще сподели своя глобален опит, ще даде редица практически съвети и ще разкаже за съвместната си работа с големи изпълнители и групи като JAY-Z, Wu-Tang Clan, Nas, Biggie и др. Водещият Джулиан Бримърс ще задава въпроси, разкриващи възможностите, които предоставя световната музикална платформа, и такива, свързани със стандартите, които продуценти и музиканти трябва да представят в кандидатурата си.

След лекцията, от 00:00 часа в Концертна зала на Пловдивската Опера, DJ BOBBITO GARCIA ще направи двучасов сет.

Стилът на DJ Bobbito Garcia е изцяло в синхрон с целитe, които си поставя Red Bull Music Academy за следващото си 20-то юбилейно издание през 2018. Кандидатурите са отворени до 14-ти септември тук.

Диджеят е известен сред хиляди фенове по цял свят с уникалните си миксове от соул, джаз, фънк и хип-хоп. Извън музиката, той е признат познавач на американската „кец“ култура; и като продуцент на филм за баскетбол културата в Ню Йорк. 

Програмата на фестивала Street masters е концептуално и стилово в унисон с госта от Ню Йорк. Уличната тематика е основата на хип-хоп културата и ще бъде представена на няколко сцени на открито за брейк, графити, хауз, кино. Хедлайнер на фестивала на 23 юни е българската хауз DJ легенда KiNK, а на 24 юни събота, DJ Bobbito Garcia ще свири за първи път пред българска публика в полунощ, преди появата на закриващата група Dub Pistols.