Международната медийна компания Viasat World днес стартира заедно с VIVACOM - най-големия телеком в България по общи приходи за последните 5 години, най-новия си канал - Epic Drama. SVOD каталогът на канала ще бъде достъпен за клиентите на VIVACOM TV до края на годината. Epic Drama се присъединява към другите водещи канали на Viasat World, които се излъчват от VIVACOM, което задълбочава продължаващото вече над десетилетие партньорството между двете компании.

           Ема Джоунс, вицепрезидент по Търговските въпроси на Viasat World коментира: “Очаровани сме, че VIVACOM реши да стартира Epic Drama, като по този начин приема цялото ни портфолио от водещи канали в платформата си. Ние сме страхотни партньори – работим в тясно сътрудничество, за да осигурим на зрителите си най-доброто съдържание, подбрано с експертни умения. Както винаги, Epic Drama предоставя изключително съдържание в тази все по-претоварена среда, като в близките месеци предстоят още фантастични заглавия, които няма да разочароват аудиторията на VIVACOM.”

Кристина Табакова – старши мениджър “Продукти и услуги” във VIVACOM казва: „Приветстваме Epic Drama в семейството на VIVACOM TV заедно с другите обичани канали на Viasat World. Удоволствие е да се работи с програмен доставчик с такъв сходен начин на мислене, който поставя ударение върху това да посреща променящите се нужди на зрителите ни, като им предоставя пакет от съдържание на световно ниво където, когато и както го пожелаят.  След повече от десетилетие на партньорство, ние сме отправили поглед към бъдещето и това ни кара да продължим сътрудничеството си с Viasat World.”

Epic Drama стартира в Европа през декември 2017 г., стъпвайки на експертизата в подбора на съдържание, с която Viasat World е известен, като събра над 600 часа от най-добрите драматични сериали от цял свят. В момента каналът вече достига до 10 млн. зрители в над 60 оператора на 16 пазара.

Създаден за почитателите на драмата в най-широк смисъл, Epic Drama предлага на зрителите си популярни драматични поредици в множество поджанрове, включително „крими и мистерии“, екранизации по класически литературни творби и по реални исторически събития, „политика и власт“, военни, екшън и приключенски, както и фантъзи.

Лидер в развитието на модерни телекомуникационни услуги, VIVACOM предлага своята VIVACOM TV услуга под формата на сателитна (DTH) и интерактивна (IPTV) телевизия до над 450 000 клиенти. При старта Epic Drama ще се присъедини към другите водещи канали на Viasat World –на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+, който предлага над 200 ТВ канала.

 

Сред програмните акценти по Epic Drama за октомври са:

 
Блудници сезон 2 от 1 октомври е завладяваща драма, чието действие се развива в космополитната атмосфера на Лондон през Джорджианската епоха, предлага смел поглед върху най-ценната търговска дейност в града – секса, като показва Маргарет Уелс, която се бори да съчетае ролите си на майка и собственичка на бордей, и страховитата й съперница Лидия Куигли.

Към тях в този сезон се присъединява известната актриса Лив Тайлър („Властелинът на пръстените“, „Армагедон“) в ролята на Лейди Изабела Фиц – жена, която притежава цялата класа, пари и социално положение, за които Маргарет и Лидия се борят толкова отчаяно.

Вавилон в Берлин от 18 октомври представя Берлин през 20-те години на 20-и век - дом на талантливите, амбициозните и суетните, но под бляскавата повърхност обеднелите маси жадуват за по-добър живот. Гереон, полицейски служител в Кьолн, е нов в отдела за борба с дрогата и проституцията в монументалната полицейска централа на Берлин. Отделът се управлява от Бруно Волтер, чиито тайни мотиви се превръщат в сериозна заплаха. Между двамата мъже е Шарлът – интелигентна млада жена, която е принудена да води двойнствен живот.

„Вавилон в Берлин“ прелива от талант. Участниците и екипът имат биографии, изпълнени с класически заглавия като „Бягай, Лола“, „Сбогом, Ленин!“, „Животът на другите“, „Бялата лента“ и грандиозни тв успехи като „Осмо чувство“ и „Короната“. Черешката на тортата е приносът на Брайън Фери от „Рокси Мюзик“ за саундтрака.

Беоулф: Завръщане у дома, продължаващ всеки петък от 22:00, пресъздава един от най-устойчивите образи в литературата – големия воин Беоулф. Напуснал суровия град Херот преди 20 години, той се завръща да търси смисъл и принадлежност и да се сбогува с вожда си. Обвинен несправедливо в убийството на градския управител, той изчиства името си, като отблъсква звяра Грендел и става най-необичайния лидер, защитаващ града от опасности.

Във фентъзи поредицата в 12 части в главната роля е Кийрън Бю (Warrior, Da Vinci's Demons), който си партнира с утвърдени актьори като Уилям Хърт (Avengers: Infinity War, A History of Violence) в ролята на Хротгар и Джоан Уоли (Wolf Hall, The White Princess, The Borgias) като Реда.