.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

"Душата на тревата" или как деца помагат на деца

| преди 41 седмици
Душата на тревата
Децата от четвърти и пети клас на Англо-американското училище ще изложат картините си до 12 декември

В навечерието на коледните празници думата благотворителност присъства неизменно в ежедневието ни, но когато е свързана с подпомагането на деца, докосва сърцата ни по различен начин. И когато желанието да помогнеш идва от деца за деца, то тогава приливът на положителна енергия е още по-силен. 

Под наслов "Душата на тревата" децата от четвърти и пети клас на Англо-американското училище ще изложат картините си в периода 28 ноември до 12 декември в емблематичната "Сан Стефано Плаза" на ул. "Сан Стефано" в София. 

Душата на тревата

Събитието се прави с благотворителна цел и дава възможност да се дарят средства за местни сиропиталища чрез българската фондация "Прегърни ме", която работи с талантливи младежи в сферата на изкуството. Благотворителният проект "Изкуство на възможностите" е създаден от група ученици от 11-и и 12-и клас и модериран от родителско-учителската организация на Англо-Американското училище.

"Учениците работиха много усърдно, за да създадат прекрасни и оригинални картини, изобразявайки как си представят душата на едно растение. На изложбата ще можете да се включите в организираните интерактивни станции и най-вече да се насладите на невероятните картини на малките таланти. Благодарна съм, че съм част от тази изложба и се гордея с моите ученици", споделя г-жа Анастасова, куратор на изложбата и учител по изобразително изкуство. 

"Душата на тревата" ще представи повече от 20 картини, истински произведения на изкуството, които ще може да видите до 12 декември изложени в емблематичната "Сан Стефано Плаза". Откриването се състоя на 28 ноември. Събитието ще продължи на 1 и 8 декември.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?