.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Боли ме корем? Какво да правя, за да спре бързо?

Росица Николова | преди 1 година
болки
Снимка: iStock
Никой няма нужда от болка в корема!

Всеки месец... Онези дни, които знаеш, че идват, уж си готова за тях и уж не са кой знае какво, но... те пак те изненадват с дискомфорт.   

Болки в корема, кръста, вътрешната страна на бедрата... Ако изпитваш само това, си от късметлийките. От онези, на които не им се налага да лежат по цял ден с топъл компрес на корема, не припадат в градския транспорт и не ги бодат в болница със системи. Защото  историята на женския менструален цикъл познава и такива случаи.

Никой няма нужда от болка в корема! Как да се избавим от нея?  

За начало опитай с нещо леко...

Топлата вода облекчава
Вземете си душ, облейте кръста и корема. Нека водата не е прекалено гореща, защото високата температура разширява кръвоносните съдове и кръвотечението ще стане още по-обилно.

Лек масаж на корема и кръста
Масажирай с леки кръгови движения корема си. За кръста и гърба може да помолиш половинката си.

Ако не искаш повече да се мъчиш...

Л
екарства със спазмолитичен ефект
Опитай с някое от известните медикаменти против спазми и болка. Но-шпа Комфорт е лекарство без рецепта, което можеш да си купиш от всяка аптека. Основният ефект  е облекчаване на спазмите на гладката мускулатура. Действа успешно при болезнен цикъл, като ефектът му се усеща в първите минути от приема и облекчава болката за 8 часа. Таблетките са малки и  лесни за преглъщане.

Малките удоволствия...


Шоколад
В дните, в които те боли, можеш да си позволиш и повече от деликатното едно парченце. Важното е да се почувстваш по-добре.

Мастурбация

Едва ли ти е точно до това в момента, но трябва да знаеш, че оргазмът облекчава мускулните болки иводи до цялостна релаксация на тялото.

За съжаление болките в корема не са само в дните с менструация. Те се появяват и заради неправилно хранене, напрежение, безспокойство, проблеми с елиминацията, затруднения в храносмилането и т.н.

Кои са другите най-често срещани коремни болки и как да ги лекуваме?

болка

Спазми на коремната мускулатура
Спазмите на коремната мускулатура най-често са реакция на организма към храна, напитки, притеснение или стрес. И ако тези фактори са лесно пренебрежими, то в никакъв случай не неглижирайте симптомите на по-сериозните заболявания. Реакцията към някоя пикантна храна може да се окаже сериозна алергия. Голяма част от активно работещите хора с динамична работа са изложени на стрес, който може да причини чести болки в ежедневието.

Синдром на раздразненото дебело черво
Наричат я още болестта на модерните офисни хора. Ако изпитвате коремна болка, свързана с усещане за тежест и газове, имате запек или диария, най-вероятно дебелото ви черво е раздразнено. Тези симптоми се срещат все по-често. При младите жени това може да е свързано и с хормоните или срастванията, вследствие на цезарово сечение или възпаление на детеродните органи. Препоръчително е да посетите лекар. Правилната диагноза и лечение могат много да облекчат това неразположение.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?