От 26 април влизат в сила нови цени на роуминг услугите – разговори и мобилни данни за частните клиенти на А1, които ползват Стандартна тарифа за роуминг. Новите цени важат за страните от Западните Балкани и Турция, както и за останалите страни извън Европейския съюз, а намалението достигна 96%. А1 ще предложи и нови специални условия за роуминг във Великобритания след излизането на страната от ЕС. По този начин телекомът иска да направи общуването в роуминг по-достъпно за своите клиенти с идването на летния сезон и началото на летните пътувания.

Частните клиенти на мобилна услуга от A1 вече могат да общуват на много по-ниски цени спрямо предишните в страните от Западните Балкани - Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия и Черна Гора, и Турция. От днес цената на минута е с 91% по-ниска от предходната цена за изходяща минута, или 59 ст., а цената на мегабайт мобилен интернет спада с 96%, в сравнение с преди, и вече е 99 ст.

Цените за роуминг услуги в останалите страни извън ЕС също се намаляват и стават по-достъпни за частните клиенти на А1. Цената на минута вече е 2,99 лева или 57% по-ниска спрямо предишната за изходяща минута, а мегабайт мобилен интернет вече струва с 59% по-малко – 9,99 лева.

От 26 април А1 променя и цените за роуминг във Великобритания, което се налага поради излизането на страната от Европейския съюз. Телекомът няма да приложи цените за роуминг услуги, валидни за страните извън ЕС. Вместо това, за Великобритания, компанията ще предложи специални условия за клиентите си, които са значително по-достъпни от цените за страните извън ЕС, а именно 9 ст. за минута и 1 ст. за мегабайт мобилен интернет.