Преди 30 години перяхме с Перла 04 и се радвахме, ако машината не протече и не смени самоволно градусите на програмата от 40 на 60. Днес ситуацията е коренно различна и пералните се сдобиват с функции, за които не сме и предполагали, че могат да съществуват.

1. Например FreshCare+ на Whirlpool, която предпазва прането от появата на неприятни миризми до шест часа след края на програмата. Как става това ли? Чрез нежно масажиране на прането с няколко бавни двупосочни завъртания на барабана, редувани със струи пара, подавани от дъното на равни интервали. Така въздухът циркулира във вътрешността, предотвратявайки неприятните миризми и запазвайки подходящата влажност на дрехите.

Чудесна функция (която впрочем може да се изключи по всяко време) за всички, които нямат възможност да извадят дрехите веднага след изпирането.

2. Функцията 6TH SENSE (Шесто чувство) е интуитивна технология, която автоматично установява количеството пране и избира най-добрата програма за пране според типа тъкан. Така се пести не само време, но и енергия, и вода.

3. Знаете ли какво е SoftMove?
Благодарение на тази нова технология барабанът извършва специфични движения, които се адаптират към различните видове тъкани. Различни движения на барабана за всяка фаза на прането – от началото до центрофугирането, гарантират безупречни резултати и идеална грижа за материите, цветовете и формите. Whirlpool ви дава възможност да изберете между 14 различни програми, отговарящи на всички нужди: от дънки и памук, до по-деликатните вълна и коприна.

4. Пране при само 15 градуса вместо обичайните 40!

Това пести не само енергия, но и запазва материите и цветовете им по-дълго време. Тази „магия“ се дължи на технологията Colors 15, благодарение на която дрехите се движат свободно в барабана за по-доброто действие на перилния препарат.

5. Clean+
Тази опция ви позволява персонализиране на програмата според нивото на замърсяване на дрехите. Избирате между три нива на замърсяване: интензивно, ежедневно, бързо.

6. Тишина и невероятна енергийна ефективност
Пералните Whirlpool са с тих и усъвършенстван инвенторен мотор, който осигурява дълъг живот на пералнята. Толкова енергийно ефективен, че предлага 30% по-икономична работа в сравнение с уредите от енергиен клас А+++.