Красивото цвете с упойващ аромат и нежен, кадифен цвят в началото е била само семенце - малко, свито, сбръчкано и невзрачно. Попаднало в подходяща среда - хранителна почва, прясна вода и галещи слънчеви лъчи, то е започнало с бавни темпове да набъбва, да разпуква обвивката си, срамежливо да пуска филизи и да повдига главица в младо стебло. Много хора са точно като това малко семенце. Срамежливи и неуверени във външния си вид, в уменията си, те се сливат с тълпата, свенливо застават в ъгъла, тихи са и предпочитат да не ги забелязват. И на тях, също като на семенцето им е нужна благодатна почва, за да разгърнат потенциала си, да повдигнат глава, да забравят за срама си и да засияят. 

Всеки ден си казвайте по нещо положително и хубаво. Положителната нагласа към живота ни прави по-ведри и ни кара да се усмихваме по-често. Усмивката може да е причина за доброто настроение, а и повод за ново запознанство. 

Повтаряйте си, че тялото ви е прекрасно. Дори да не го мислите напълно, всеки ден избирайте по една част от себе си и търсете хубавото в нея. Красотата трудно може да се дефинира и да се постави в рамки. Имате хубава кожа? Подчертайте я. Един тънък слой крем-гел IDEALIA с изглаждащ и озаряващ ефект може да направи чудеса с външния вид и самочувствието ви. 

Обградете се с хора, които ви обичат и ви насърчават. Премахнете всички токсични връзки от живота си. Нямате нужда от личности, които ви дърпат назад, от такива, които вечно мрънкат, чувстват се недооценени и излишни. Те ще погълнат и малкото ви положителна енергия. Общувайте с такива хора, на които искате да приличате, които ви провокират да покажете най-доброто от себе си. Това са хората-предизвикателства.

Снимка: iStock

Намерете свое щастливо място. То може да е самотна пейка в парка или слънчевата част от чужда градина, но ако там се чувствате добре, значи това е вашето царство. Винаги когато ходите там и се усещате щастливи, си правете списък с най-добрите си качества и постижения. Това действа изключително добре на себеусещането и самочувствието. Ако вие имате очи за собствените си добри качества, способности и красота, и другите ще успеят да ги видят. 

Не се срамувайте повече! Позволете си да засияете. Не бъдете точка. Разгърнете се в удивителна!