.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-веселите хора постъпват така и никога не са тъжни и самотни

Росица Николова | преди 2 години
спокойствие
Снимка: iStock

Понякога ви е тъжно и самотно и дори не знаете конкретната причина. Друг път знаете точно на кого сте ядосани и едва се побирате в кожата си от гняв. Ето какво може да направите, ако тъгата  и самотата прекрачат прага на дома и душата ви.  

Ошо: Тъгата дава дълбочина, щастието - височина15 от най-силните му фрази, които ще ви накарат да усетите красотата и дълбочината на живота

Вземете си душ
Времето в банята е един от малкото моменти, когато човек остава насаме. За някои това е истински лукс. Дайте си време да се почувствате по-добре след скандал или друга случка,която ви е натъжила. Ако имате вана, напълнете я с пяна и се радвайте дълго време на балончетата. Сложете на ръба и чиния с тъмен шоколад или пък чаша вино.

Разходете се
Разходката сред природата прочиства съзнанието и може да е чудесен начин да се насладите на самотата си. Хората, които медитират, знаят, че ходенето пеша е чудесна медитация. Тогава човек се фокусира върху собствените си усещания и се самоизследва. Това е успокояващо и заземяващ. Един от най-здравословните начини да използвате времето си. 

спокойствие
Снимка: iStock

Идете на кино
Дори да не сте от тези странни птици, които се чувстват добре да ходят на кино сами, опитайте някой път. Това със сигурност ще разсее тъгата ви. Най-малкото защото ще останете насаме с емоциите си, без да се налага да обяснявате на хората какво ви е и защо се чувствате така. Защо на кино, а не филм вкъщи? Защото така все пак излизате от затвореното пространство и около вас има движение. В противен случай рискувате застоят да ви се отрази зле. 

Йога
Йогата успокоява, концентрира и изчиства съзнанието от напрежение. Ако ви се струва самотно занимание да я правите у дома, идете в студио. Спокойно може да стоите и по-настрана от групата. Йога инструкторите са толерантни към желанието за лично пространство повече от много други. Така едновременно ще сте в група, но и няма да се чувствате изолирани.

Четете книга
Четенето на книга е практика, която може да преодолее всяко негативно настроение. Ако се чувствате самотни или тъжни, просто се пренесете в света на някой роман или пък поетична книга. Лесно е и е най-бързото пътешествие. 

Пийте си кафе
Звучи глупаво, но стига да намерите място, където правят кафе по ваш вкус, уютно е и не досаждат на клиентите, това може да е вашият пристан в по-тежките дни. Малко френско бистро, по чиито прозорци се стичат капките в дъждовен ден, аромат на кафе, палачинки и боровинково сладко... Звучи като място, което би преборило тъгата, нали? 

Идете в книжарница
Нарочно не препоръчваме магазин за дрехи – в книжарницата е много по-трудно да сбъркате с покупката. В днешни дни там е пълно с хубави книги. Използвайте по-особеното настроение, в което се намирате и купете книги, които са в синхрон с него или такива, които са за точно обратното. Може и просто да се поразходите между рафтовете, да изберете издания, да почетете малко от тях, а след това прочистване с букви просто да си излезете без да похарчите нито лев.

Вечеряйте навън
Ако се чувствате самотни, може би причината е в това, че нямате достатъчно приятели. Опитайте се да си намерите нови. Няма да стане като си стоите вкъщи. Затова излезете. Да, дори и сами. Подходящите за това са малките заведения за локална храна, в които по-лесно се създава контакт, и места за дегустации на вино. 

Подстрижете косата си или си направете миникюр
Може да ви звучи странно, но спомняте ли си онази прословута досада на фризьорите, от която често хората бягат – те говорят ли, говорят, докато правят косата ви. Срещите им с много хора ги среща и с много истории. Често те бързат да споделят. Затова, ако се почувствате самотни, идете на фризьор или маникюр. Със сигурност ще завържете интересен, разведряващ разговор. 

Станете най-добрия приятел на самия себе си
Със сигурност е много по-забавно, ако се наслаждавате на собствената си компания. А и така правят най-веселите хора.

спокойствие
Снимка: iStock
Какви оценки получава(х)те в училище?