.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лечение на душата по стар български обичай – огнище

| преди 3 години
огън
Снимка: iStock
Помнене, че само човекът, който върви, има път

Огнище се нарича стара българска практика, в която личността е най-важното. Всеки човек е огнище, а всяко огнище има 3 основни огъня, които го държат топло - духът, душата и тялото.

Лечението по този стар български обичай се основава на думите. Тяхната сила се крие в това дали казваме истината, дали лъжем, дали се опитваме да избегнем нещо и какви капани поставяме, посредством словото.

Обичаят е свързан с наричането, особено характерно за българската народна традиция. Лечението на душата по този начин се практикува от Розмари ДеМео – събирач, изследовател и практикуващ стари български фолклорни магически практики. Терапията Огнище води до лични прозрения в посока смисъла на живота и ясните крачки към целта.

В старото ни българско знание съществуват пет заръки, които са в основата на радостта и пълноценното живеене:

• Почит към корена
• Изричане само на правата дума - истината
• Разбиране в какво точно си добър
• Следване на собствения дъх
• Помнене, че само човекът, който върви, има път

Как да променим живота си към по-добро само за 1 месецПрочистване на съзнанието и разширяване на хоризонтите.

Коренът е паметта, обичта и основата за градеж. Изричането на истината е сила да заявиш себе си. Пътят е осъзнато и непрестанно развитие. Огнище не е терапия за успокоение, а напротив - за разтърсване, предизвикване и устремяване. То е за хората, които искат да променят живота си, като намерят най-правилния свой път.

Как ви действа есента?