Ladyzone.bg: С какво се занимаваш?
Кина Кудева: Преди 13 години открих своето призвание – фризьорството. Оттогава се съм се посветила на грижата за хубава коса и красотата. До ден днешен сме си верни – връзката ми със сферата на коафьорството е солидна. В интерес на истината, там намирам утеха и желае за развитие, покоряване на нови върхове и трупане на нови знания.

Наскоро, след дълги години работа, сбъднах една своя мечта – вратите на едноименното ми ателие " Кина Кудева ‐ Обичайте Косата Си !" се отвориха. Това бе моят призив към всички дами, които държат и се грижат за своя външен вид. "Обичайте косата си !" – това е мотото ми, което смятам да наложа във времето като еквивалент за добро и правилно отношение към косата. Желанието ми да предоставям колкото се може повече информация, на тези, които искат да поддържат косата си в домашни условия, става все по силно в всеки следващ ден.

Всяка една от нас има индивидуални нужди, оплаквания и въпроси, свързани с грижата за скалпа, правилно използване на козметични продукти и уреди. Затова е важно да имаме подкрепата на професионалист, който да ни съветва правилно.


Осъзнавам трудността да направим първата крачка. В началото е естествено да изпитваме страх и съмнения. Страх от неизвестното, от мнението на хората... но не забравяйте, че ако дадена идея ви „плаши”, това означава, че тя заслужава внимание.

В нашата професия се изгражда име с много жертви, упоритост и дисциплина. Без да забравяме постоянството, устрема и вярата в себе си.

За да се развива един човек в даде сфера е редно той да бъде наясно с какво се захваща, да си прецени силите и качествата, за да се справи с всяка една ситуация – добра или лоша.
В крайна сметка най важното е отдадеността на всеки един от нас към това, което обича да прави. Да чете, да се информира, да развива своите умения, прилагайки научените уроци с времето. Грешките не съществуват – това са уроци, които ни помагат да надграждаме себе си. В името на един по-добър живот.

Конкретно за професията коафьор е нужно човек да бъде добър психолог и да притежава умението да бъде винаги две крачки напред от останалите. Някои наричат това умелост, аз харесвам термина – визионер. От друга стана отношението към другите играе основна роля в тази професия. Задължително е да обръщаме нужното внимание и да имаме уважение към всеки клиент, за да го караме да се чувства специален.

От 13 години съм в бранша и смея да твърдя, че колкото и да е изтощаващо ежедневието ми, когато видя удовлетворената усмивка на лицето, за което съм се погрижила, забравям за умората, стреса и психическото и физическо натоварвания.

Ще издам една тайна, която повечето от нас подозират, но... тайната за успех е любовта с главна буква. Талантът е предопределящ, но обичта към това, което правим ни води напред и нагоре към върха.

Хората не знаят, че трябва да обичат косата си, да се грижат за нея и да не и причиняват излишна болка.

Винаги когато имам нов клиент се старя на го опозная достатъчно, за да мога да усетя и разбера повече за неговите нужди.

Моят съвет към начинаещите в тази професия е да бъдат упорити и търпеливи! Всичко се постига с много труд и постоянство. Всичко зависи от нас. Никой друг не би могъл на осъществи това, на което ние сме способни.

През декември 2014 година напуснах България, за да работя за известно време в Лондон. Град, където получих големи възможности за професионална реализация и хората, с които работих, трудно ме пуснаха да се върна у дома. Колкото и да беше хубаво, реших да остана вярна на себе си и да се върна при своите клиентите в България. Причината? Без тях нямаше да бъда това, което съм.

Какво те накара да станеш част от кампанията на LadyZone?
Искам да вдъхна смелост на всички талантливи дами, които всеки ден срещам в работата си, да следват мечтите си и никога да не се отказват. С участието си в кампанията на Ladyzone.bg искам да вдъхновя тези, които до сега не са направили първата крачка. Разказвайки своята история се надявам да въодушевя всички тези, които до момента се възпират да живеят мечтите си - без страх и опасения. Както направих и аз! Има толкова млади дами, чиито идеи си заслужават да станат реалност. Признавам, че една от мечтите ми е заедно да направим нашата прекрасна страна място, където мечтите стават реалност и да задържим талантите на България на наша земя. 


Всички статии от темата "Другото дясно" може да прочетете тук.