.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да станем в пъти по щастливи само с една... ваза

| преди 2 години
ваза
Снимка: iStock

Елизабет Гилбърт е американска писателка, автор на романи, разкази и мемоари. Става известна с романа си „Яж, моли се и обичай“, в който описва едногодишното си пътешествие в Италия, Индия и остров Бали. Тя е автор и на т. нар техника "Ваза на щастието", с която по съвсем лесен и практичен начин може да привлечете още повече щастие в живота ви.

 

Как се прави?

С нея се тренира развитието на благодарността - един от основните елементи на щастието.

Вземате ваза (буркан, кутия) и всяка вечер поставяйте в нея листче, на което сте написали поне една причина, поради която днес сте били щастливи.

Пишете за малките неща. Може нещо просто да ви е усмихнало, да сте опитали нещо вкусно, да сте харесали как ви стои косата сутринта, да сте получили похвала от приятел/колега и т.н. за да започнете тази практика, нямате нужда от велики събития - сватба, печалба от тотото или подобно.

Когато започнете да описвате именно дребните неща, ще се научите и да им обръщате повече внимание и да ги забелязвате в ежедневието си.

Пуснете листчето във вазата. Пускайте такива всеки ден.

 

Защо да го правя?

Когато имате тежък ден, когато се чувствате тъжни, самотни или просто ви е трудно, изтеглете едно листче, прочетете го и то ще ви даде енергия да продължите.  

Ключови думи:@
Какви оценки получава(х)те в училище?