99 мъже на възраст между 21 и 50 години – толкова събрахме за нашия експеримент (несъбраните още са на части:)) Зададохме им 4 въпроса, за да разберем в час ли са относно това колко струва на жените да бъдат красиви. 

Експеримент: Знаят ли мъжете цената на женската красота?

В света на жените и мъжете има много заблуди. Като се започне от това, че жените са лоши шофьори и се стигне до убеждението, че мъжете мислят само за секс. Заблудите са много. И много от тях си струва да бъдат разбулени, за да бъде комуникацията между двата пола по-лесна. Започнахме с това знаят ли мъжете колко струва на жената нейната най-голяма слабост – да бъде красива.

Резултатите (цифрите са средно аритметично от всички 99 дадени мнения):

1. Колко струва според теб маникюр с изрязване на кожички, оформяне и обикновен лак?
Според мъжете сумата е 19,50 лв.
Истината: 10 лв.

2. Колко често според теб трябва да се боядисва жената, за да не се показва в корените естественият цвят на косата й?

Според мъжете периодът е веднъж месечно.
Крайни предположения - всяка година; зависи от цвета на корените й.
Истината: тук просто няма да спорим.



3. Колко харчи една жена месечно за козметика?
Според мъжете сумата е 133 лв.
Крайни предположения - колкото има, толкова.
Истината: Всъщност се случва жената да не си купи дори никаква козметика, което респективно означава 0 лв. месечно. Но след консултация с 20 жени сведохме средната сума до 50 лв.

1567800020 чифта?! От кой филм е тази жена?

4. От колко чифта обувки според теб има нужда една жена?
Според мъжете бройката е 16 чифта
Крайни предположения
- 365;
- 1567800020; 
- Има нужда от около 10 чифта. Реално обаче иска поне 100; 
- Два чифта спортни обувки, един или два чифта за зимата, ако има официални тоалети (ако работата й го изисква) - максимум по един чифт, който да се впише с всеки тоалет.
Истината: Сезонните обувки са задължителни, т.е. 4 чифта е минимумът. Но за да се чувства комфортно, една жена безспорно има нужда от повече от минимума. 

Изводът на LadyZone: Половината мъже са в час. Останалите са в голямото междучасие. Определено митът, че жената харчи луди пари за козметика и обувки е разбит. Образът на тази жена, наложен от списания, визии в молове и реклами, е силно преувеличен. И, мили мъже, вземете голямата гъба и изтрийте от съзнанието си грешната представа, че жените полудяват само от мисълта за шопинг.