Ако се чудите какво да подарите на предстояща погача на бебе или как да зарадвате новите родители с нещо приложимо и запомнящо се - www.pampipam.com е правилното място. Таня Спасова е създател на всички цветни, ръчно изработени подаръци за бебета в този сайт.



Идеите й за изработване на торти от пелени, букети от бебешки чорапки и други фигури се ражда, след като самата тя става майка. Всъщност, много преди това обичала да правя всякакви красиви и даряващи усмивка неща. Започнала лека по лека да претворява своите цветни идеи в красиви и стилни подаръци за най-малките.



При изработването на текстилните фигури, използвани най-често за декориране на тортите от памперси, могат да се използват различни бебешки артикули - малки бебешки хавлиени кърпички, бебешки чорапки и лигавници.



За да ни покаже, че може ли да се поръча и направи и различна фигура от показаните в сайта, Таня Спасова направи специално за LadyZone.bg един симпатичен лейди октопод.

Необходимости:


- една малка бебешка кърпичка
- чифт бебешки чорапи за пълнеж
- безцветни ластичета за оформяне на пипалата
- чифт декоративни очи
- цветна тел за моделиране на пипалата в желаната посока
- лепило за прикрепяне на очите

Започваме в навиването на чорапчетата от вън на вътре.



След като навием чорапчетата, ги поставяме едно срещу друго в средата на кърпичката.



Захващаме кърпичката в основата (точно под чорапчетата) с ластик и поставяме съответната дължина тел в един от четирите дълги края.





След това стегнато навиваме съответния край на кърпичката около телта и закрепваме с помощта на ластичетата. Така вече едно от пипалата на нашата лейди октопод е готово и може да бъде моделирано в желаната от вас форма.



Повтаряме действието и с останалите три ъгъла на кърпичката.

Сега идва и моментът да вдъхнем живот на нашата лейди, като с помощта на малко лепило закрепим очите към главата.

И "Voila!".... ето я и нея в целия си блясък!