.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

С формички за сладки - играчки за елхата, магнити и картичка

Росица Николова | преди 6 години
коледни играчки
Как да направите дребни подаръчета за празниците

Защо да използваме определен предмет само за едно нещо, щом той има поне три приложения? В случая става дума за формичките за сладки. За Коледа може да приготвите меденки с глазура, курабийки или джинджифилови сладки, с които да зарадвате семейството, приятелите и колегите си. За тях може да използвате тази рецепта за красиви коледни сладки

Но формичките, особено коледните, са много красиви, за да спрете с използването им дотук. Замислете се - ако се получават така добре оформени фигурки от медено тесто, това може да стане и с глина, например.

Самосъхнещата глина е мека и с пластмасовите или метални формички може да направите интересни фигурки от нея. Намира се в два цвята - бял (препоръчвам за целта) и керемиден. Работи се лесно - като с пластилин. 

Глината изсъхва и се втвърдява от въздуха. Всеки релефен детайл може се отпечатa с особена лекота върху глинената повърхност. С формичките за сладки може да си направите магнити за хладилник. Достатъчно е на гърба на глинените фигурки да залепите малък магнит (продават се в магазините за художнически материали и за мъниста) или парче магнитно фолио (от ателиетата за печат и консумативи).
 

Ако пък направите малка дупчица в горната  част на фигурките, през която да промушите връв или панделка, ще се превърнат в красиви играчки за елхата. Може да оцветите и декорирате бялата глина с бои, брокат или лак за нокти. 

А ето и още едно приложение на глинените формички – те могат да станат част от поздравителна картичка за коледните и новогодишни празници

За да изработите собствена картичка, е достатъчно да се снабдите с цветна хартия или картон. Прегъвате на две в нужния формат и декорирате. Залепете фигурката с лепило и украсете за повече блясък с брокат, елхички от плат или малки снежинки.

 

И не забравяйте да ни покажете какво сте сътворили :)
 

Статии за четене или видео за гледане?