Пясък, миди, рапани, камъчета, спомени, облени в солени вълни... Това му трябва на човек и нищо повече, за да е щастлив. И на нас ни трябва само толкова, затова събрахме всички условия за щастие и ги превърнахме в морска рамка.

Какво ви е нужно, за да си направите морска рамка - дървена рамка (в магазините за левче може да ги намерите на цена от 1-2 лева), пистолет със силикон, миди, рапани и морски камъчета, както и, разбира се, красива снимка, която да поставите в рамката.


Предполагаме, че се досещате как става целият процес, но все пак да обясним. На всяка мида, рапанче или камъче поставяте силикон и залепвате за дървената рамка.

Може да измислите различни варианти за нареждане - съвсем безразборно подредени или мидички, подредени в кръгче, които да образуват цвете. Може естествено да не налепвате цялата повърхност на рамката, а само единия ъгъл или двата по диагонал. Въображението оставяме на вас.

Накрая остава да поставите снимката, а рамката да позиционирате на любимо кътче в дома, да насипете малко мясък и да разпръснете още няколко морски камъчета. Замириса ви на море, нали?

Не забравяйте тази година също да си съберете разни морски дарове, за да може да направите морска рамка за подарък на близък човек. Когато му кажете, че е направена собственоръчно от вас, а мидите също са събрани, благодарение на ваша милост, човекът несъмнено ще остане очарован от акта на внимание, проявен към него.