Нужни материали:
- крепирана хартия в два цвята – по избор розово, червено, бяло, лилаво – за розите и зелено за дръжката и листата
- нещо твърдо за стъблата – в книжарниците или в специализираните магазини за хендмейд неща се намират метални дръжки, покрити с амбалажна хартия
- зелено тиксо
лепило
- кръгъл молив



Какво трябва да изрежете предварително: 5 по-малки розови листа, 15 сърцевидни големи листа, 3 зелени листа, чашка, което е във формата на 3 залепени една за друга букви М

Подробни снимки може да разгледате в галерията горе.


Как да направите красива голяма роза:
След като изрежете всички части, първо се заемете с дръжката. Ако разполагате с дръжките, обвити с амбалажна хартия от снимката, то остава само да съберете няколко на едно място, за да е по-здрава конструкцията, и да ги обвиете със зеленото тиксо.



На второ място трябва да придадете форма на розовите листа – всяко едно от тях трябва да бъде огънато около кръглия молив. По-малките пет се огъват стандартно, докато по-големите със сърцевидна форма е добре да огънете от двете краища на сърцето горе.


Вземете дръжката и увийте около нея малките 5 листа, след което подсигурете със зеленото тиксо. Ред е на по-големите листа да бъдат залепени по същия начин – увивайте по няколко листа и залепвайте с тиксо, докато свършат.



Накрая залепете чашката най-отдолу – зелената крепирана хартия във формата на буквите М. Дръжките на трите зелени листа увийте с тиксо по познатия начин, а на върха добавете изрязаните зелени листа. Прикрепете ги с помощта на тиксо към основната дръжка на цветето.


За да не се прави разлика между зелената хартия и тиксото, накрая е добре да увиете дружката с крепирана хартия.



Воала!