Имам една стара гривна, която не нося по простата причина, че ми е омръзнала. И тъй като тази зима плетивото е навсякъде около нас, реших, че тя не се нуждае от скъпоценни камъни, за да блести със свой стил и оригиналност. Затова реших да й изплета нови дрешки. Ако и вие можете да плетете на две куки, ето как да преобразите старите бижута в подобен стил:

Нужни материали:
прежда в цвят по желание
две куки
игла

За запознатите плетачки е съвсем видно от снимките, че това е най-простият модел на плетене - т. нар. лицева плетка.  Няма да ви давам съвети с колко бримки да започнете, защото добре знаете, че това зависи от дебелината на куките, вида на преждата и начина, по който всеки плете.

Добре е в процеса на плетене да мерите дали плетката обхваща цялата повърхност на гривната. Когато това се случи, значи сте готови за следващата стъпка.

Наложете изплетеното във формата на правоъгълник върху гривната. С по-тънък конец или прежда започнете да зашивате двата края, така както се вижда на снимките.

Когато свършите с тази работа, остава да съедините другите два края.

Избутайте мястото, на което сте шили, така че да стои от вътрешната страна. Ако сте използвали преждата, с която сте плели, значи няма проблем - цветът и материята са едни и същи и няма да се отличават.

Имате си стилен зимен аксесоар!