Сигурно много от нас имат любими обеци, които са във формата на скромни малки топчета или кръгчета. Най-хубавото им качество е, че са елегантни по своему, без да се натрапват. Тъй като повечето от тях фабрично са лакирани, често се случва лакът или боята да паднат или да се поожулят. Пък дори и да не е така, всяка жена се нуждае от промяна, особено, ако тя няма да ни струва и една стотинка.

И така, нашите обеци бяха малко поожулени, а и искахме да ги направим в цвят, който да отива на определена зелена блузка, и затова ги лакирахме с лак за нокти.


Нужните материали са: обеци, лак за нокти (в последствие решихме, че обеците няма да са в един цвят (едната стана зелена, а другата - жълта)), гъба за миене на чинии.


Гъбата за чинии използвахме, за да забодем украшенията и да можем да ги лакираме свободно. Освен това, похватът е много удобен и за съхненето след това - няма да се налага да ги опирате на масата с риск да развалите гладката им повърхност.


Лакираме. Ако лакът не е с добра покривност, минаваме няколко пъти, докато постигнем задоволителни резултати, след което оставяме да изсъхне добре за няколко часа. И хоп - обеците са готови!