Искате ли да покажете на малчугана си един оригинален и много лесен начин за сътворяване на… коледна картичка. При това с изображение върху нея на… самия Дядо Коледа. Ако мъникът ви е достатъчно голям, вие ще играете ролята на помощник. Ако пък е на не повече от 3-4 годинки, помощникът ще бъде той... :)

Какво ви е необходимо:

Правоъгълно парче картон в ярък цвят
Водно разтворима бяла, черна и червена боя
Ножици
Четки за рисуване
Червена хартия
Лепило
Пластмасови очички

Следва >>

Каква е тайната на сътворяването:

1. Прегънете картона на две, за да се получи картичка.

2. С дебела четка намажете дланта и пръстите си с бяла боя. Отпечатайте ръката си с пръстите надолу в средата на картичката. Така ще оформите брадата на Дядо Коледа. Изчакайте да изсъхне.

3. Междувременно размесете малко червена и бяла боя до получаването на светлорозов нюанс и нарисувайте две малки кръгчета – това са неговите бузите на Дядо Коледа.

4. Направете с червената боя още един кръг между тях за нос, като едната половина от кръгчето навлезе върху горната част на "брадата".

5. Залепете пластмасовите очички над кръговете.

6. Изрежете от червената хартия шапка за Дядо Коледа. Залепете я над очите като оставите разстояние.

7. С черния маркер върху самата "брада" направете кръгче – това е устата на Дядо Коледа и неговото прословуто хо-хо-хо ;)

8. С дебела четка направете няколко бели кръгчета по ръба на шапката за пискюлче.

И картичката е готова! Следват останалите... Остава само да ги попълните – вие или вашия мъник – и да ги изпратите на любимите хора с пожелания за весели празници... :)