Знаете ли, че малката кибритена кутийка може лесно да се превърне в едностаен апартамент? Е, не за големи хора, но малки кукли от текстил или хартия ще се чувстват перфектно там.

Още едно предложение от нас за сръчно изпълнение, с което може да грабнете интереса на детето си, да се позанимавате известно време с красиви неща и да превърнете нещо старо в ново.

Необходимости:
кибритена кутия
хартия или плат
водни или текстилни боички
памук
игла и конец или лепило
стари списания, вестници, стикери
ножица

Нарисувайте фигурката и лицето на куклата върху лист хартия или оставете детето да развихри въображението си. По-сръчните могат да направят това и върху плат (с текстилни бои). Изрежете куклата на няколко милиметра разстояние около очертанията й. Направете още един такъв шаблон, без рисунката – това ще е гърбът й.

Двата шаблона от текстил може да пришиете един към друг с игла и конец. Ако сте направили хартиени – залепете ги. Оставете отвор отдолу, през който да мушнете пълнеж – например памук.

Ред е да украсим дома на куклата. Върху предната страна на кибритената кутийка може да налепите изрязани от различни цветове от списания или вестници фигурки, така че да оформите сграда. Вие решавате дали вашата кукла ще живее в двуетажна къща, блок или във вила с градинка.

Може да украсите кутийката и от вътрешната страна – с цветна хартия, плат, стикери.

Играта с миниатюрна кукла и къща увлича децата, тъй както ги увлича да галят малки кученца и котенца. Миниатюрните размери създават чувство за умиление, желание за грижа и мило отношение. За по-големите текстилната кукла може да се превърне в чудесен вариант за игленик.