Необходимости:
хартия,
малограмажен картон,
ножица,
лепило,
макетно ножче,
акрилен гел,
декоративни елементи,
брокат
цвете

Изрежете правоъгълник от картона с височина около 15 см, широчина – по-желание. Прегънете правоъгълника по средата. На заглавната страница с тънък молив очертайте правоъгълник. Изрежете по очертанията с макетно ножче. Може да го направите и с ножицата, но с макетното си гарантирате много по прави и чисти линии на изрязване, без огъване около тях.



На лицевата страна на втората страница залепете тънката хартия с декорации.



Прецизно си отбележете къде точно се пада пространството на изрязаното прозорче от първата страница върху втората. Точно там залепете маргаритката.

Върху маргаритката може да нанесете тънък слой акрилен гел. Той я запечатва и цветето си остава завинаги в този вид.

Сега е време за допълнения и декорация.

Използваме декоративно пластмасово сърчице, покрито с брокат. Вие може да поставите какъвто елемент имате под ръка - още едно цвете, лепенка, фигурка от дърво, филц и т.н. Залепете фигурката в долния десен край на прореза. Кичестият цвят на маргаритката остава в горната част, така че като обеми двете не се бия.

За по-завършен вид ще прибавим малко едър златист брокат по ръба на прозорчето. Това е малко пипкава работа и трябва да се въоръжите с доста търпение, ако искате кантовете да са с еднаква дебелина.

На гърба декоративната фигурка може да залепите още една. Така и вътрешната част на картичката ще има завършен вид, защото не само лицето е важно.

И внимавате пожеланията, които ще напишете върху картичката, да са искрени