За да рисувате върху порцелан, са ви необходими специални маркери или бои. С тях може да се рисува и върху керамика или стъкло. В зависимост от вида, някои от тях имат лек гланцов завършек, метален блясък или брокатени частици. Нарисуваните мотиви са устойчиви на измиване както ръчно, така и в миялна машина. 

Необходимости:
Бял порцеланов съд – чиния, чаша, паничка
Маркери за порцелан
Кърпа за почистване 
Шаблон с флорални елементи
Фурна

Махнете лепенки или стикери от съдовете. Измийте и подсушете добре. Така ще сте сигурни, че повърхността е чиста и нарисуваното ще се задържи.

Поставете шаблона. Ако е нужно, го фиксирайте с тиксо, за да бъде неподвижен. Друг вариант е да направите шаблона си върху лепяща хартия. Така директно ще залепите листа върху чинията и няма да се притеснявате от размазване. Запълнете празните места на шаблона с маркер. Може да използвате само един цвят или да комбинирате няколко в зависимост от интериора ви у дома. Така чинията ще се превърне в чудесно допълнение към домашната атмосфера.



Лесно може да направите и надписи върху чашите за кафе, за да ги персонализирате. Така всяка жаба ще си знае… чашата.



Поставете нарисуваните съдове във фурната и пуснете за 30 минути на 160 градуса с вентилатор. Задължително е да ги поставите в студена фурна, в противен случай порцеланът може да се спука.