Вече е средата на първия месец от годината. Изречените пожелания в новогодишната нощ още звучат в мислите ви и се чудите дали ще бъдете доволни от настоящата година. Какво ще ви донесе тя? Какво трябва да се случи, за да промените живота си към по-добро? Предлагам ви като начало да си направите Vision Board*.

Една моя приятелка, Гергана Николова, която живеше доскоро в Кипър, ме запозна с този уникален начин да се доближим повече до желанията си и да сбъднем мечтите си. Оказва се, че правенето на Vision Board е толкова популярно в Европа, че дори се организирали курсове, водени от психолози, а интересът бил изключително голям. Има дори издадени книги с различни техники. Опирайки се на разказа на моята приятелка, бързам да разкажа и на вас, които идвате да четете в това уютно местенце LadyZone.bg.

Vision Board е плакат, или по-скоро колаж, който може да направите, използвайки изрязани снимки от различни списания. Идеята е да се обградите със снимки на местата, на които искате да отидете, или нещата, които искате да имате, като по-този начин потвърждавате (пред себе си), че ще предприемете стъпки, за да промените така живота си, че той да отговаря на избраните от вас изображения. Всичко е невероятно просто.

Снимка: daysinthelifeof.com

Какво ви е нужно за начало?

1.Голям набор от различни списания
2.Лепило
3.Картон с размер А3

Преди да започнете правенето на вашия Vision Board, ви трябва известна подготовка. Създайте си приятна атмосфера, пуснете си нежна и тиха музика. В никакъв случай хард рок! Класическата е за предпочитане. Ако имате деца, задължително ги отпратете за кратко някъде.

Задайте си въпросите:

Какво искате от живота?
Какво искате да постигнете?
Какво искате да притежавате?

Понякога отговорът може да бъде само една дума, а понякога доста повече.

Стъпка 1
Разгледайте списанията. Изрязвайте тези илюстрации, които ви харесват. Отделяйте ги настрана. Не мислете за това, което правите. Трябва да сте отпуснати и съзнанието ви да е спокойно. Оставете се интуицията да ви води. Направете една голяма купчина с избраните илюстрации, като можете спокойно да изрязвате и кратки текстове, за предпочитане заглавия.

Стъпка 2
Когато приключите с изрязването, започнете да отсявате вече изрязаните илюстрации. Отделяйте тези, които не чувствате като правилни. Отсявайте ги и като ги поставяте върху картона, но без да лепите. Дали изглеждат добре заедно? Можете да отделите всеки ъгъл за нещо конкретно – здраве, работа, любов, приятелство. А може би вашият Vision Board ще бъде кратък роман в снимки. Вие ще решите това. Направете колажа така, както чувствате, че трябва да изглежда в сърцето си. Интуицията ще ви води през цялото време.

Стъпка 3
Когато приключите, залепете избраните изображения, като оставите празно място в средата. Там сложете своята снимка.

Стъпка 4
Методът ще има ефект само ако поставите вашия Vision Board на място, което ще виждате всяка сутрин, ставайки от леглото. Можете да го носите със себе си по време на важни командировки или пътувания. Той трябва непрекъснато да ви напомня за нещата, които искате да постигнете. Защото всъщност това е и резултатът – вашата визия за живота.

За съжаление все още не съм направила своя Vision Board, но задължително съвсем скоро ще го споделя с вас. Споделете и вие, като изпращате своите колажи на имейла на LadyZone – [email protected]. Нека споделим мечтите си, а в края на годината ще направим заедно равносметка. И така – нека изрязването на списания започне още СЕГА!

------------------------------------------------------
Vision Board* - табло с визуализации; плакат с изображения; колаж със снимки