За да намалите сметките си за ток или парно и за да ви е топличко и уютно през зимата може да се възползвате от една семпла идея, за която ще са ви нужни:

чифт стари ¾ чорапи (шарени)
игра конец
още стари чорапи, стиропор, боб, ориз, парцали или с каквото разполагате за пълнеж
копчета, мъниста, очи
панделка
силикон и пистолет
ножици

Как да си направите змия, която да пази под вратата или прозореца от студ:

За очи на змията най-лесното, което може да използвате са копчета – тях зашийте. Ако имате готови очички, ги залепете с горещ силикон.

Следващата стъпка е да напълните чорапите с пълнеж. Не се препоръчва да използвате боб или ориз, ако ще поставяте змията на прозорци, които са влажни, защото бобът например лесно ще покълне. Напълнете, след което съединете двата чорапа като вкарате единия в другия. Ако са достатъчно дълги дори не е нужно да ги зашивате един за друг, но ако смятате, че не са здраво захванати – вкарайте няколко бода за по-сигурно.

Остава да направите езика и опашката – за тях ще са ви нужни панделки – копринени или с каквито разполагате. Езикът трябва да е нацепен. Зашийте за края, който сте си нарекли, че ще е главата на змията. Другият край ще е опашката – на него намотайте още панделка, така че да изглежда, че змията е гърмяща.