Ако искате да се различавате от съучениците си в училище и тетрадките и тефтерите, върху които пишете, да са уникални – ето няколко предложения. Освен че са с чудесни визии, тези продукти са изработени от български дизайнери и hand made творци.

Авторски тетрадки и тефтери 
Тетрадките на Ася Колева, която налага марката "Бяла лодка", са с формат А5, с тънки меки корици и широки редове. Отпечатани са в България, а дизайнът на корицата е на самата авторка.

Снимка: lodkata.com

Снимка: lodkata.com

Тефтери от ръчно изработена хартия
Боби и Гери от bghandmade се занимават с изработка на ръчна хартия. Всеки лист, който отливат, е нов и различен. Тефтерите са с твърди корици от мукава, облепена двустранно с ръчна хартия. Страниците са термолепени, от бяла, матова хартия, върху която се пише лесно и гладко.  

Снимка: bghandmade.com

Текстилни калъфи за тетрадки и тефтери

Друг вариант да бъдете различни е като използвате текстилни калъфи за тетрадките. Много творци предлагат такива, като всеки от тях има собствена визия и носи личния почерк на автора. Кети Константинова от Dvergen Artz шие модели с качествени памучни платове, с принтове, които ще внесат жизнерадост в сериозния живот на ученика.

Снимка: Dvergen Artz.com

Снимка: Dvergen Artz.com