Има различни поводи в живота на човек, когато освен да подготви празненство за приятелите си, е хубаво те да получат за спомен от него и малки подаръчета. В никакъв случай не е задължително, но определено радва и умилява хората. Така гостите ще отнесат със себе си не само приятните емоции, останали в сърцето, но и малко подаръче, дадено им от домакините.

Децата най-много се радват на подаръците, затова всеки рожден ден, имен ден или друг празник може да бъде повод да ги зарадвате. Не е нужно да купувате скъпи играчки от магазините, нито да се охарчвате са сувенири, тип прахосъбирачки. Предлагаме ви нещо лесно и ефектно, с което може да зарадвате и малки, и големи. Защото...

Кой не обича бонбони? А когато са опаковани красиво, така че да са приятни не само за небцето, но и за окото - радостта е двойна.

Лесно е като 2+2=4.

+


=



Необходими са ви малки бурканчета, разноцветни бонбони, цветно парче плат и ластик или друга връзка (канап, панделка). Лесно ще махнете етикетите, ако има такива, като ги накиснете за кратко в топла вода и изтъркате с кухненска тел или груба домакинска гъба. Подсушете добре. След това идва забавната част - наредете бонбоните на пластове, според цвета им. В нашия случай ние подредихме бели, лилави и отново бели бонбони. Но колкото повече цветове имате - толкова по интересно ще стане. Комбинирайте жълто, зелено и оранжево, или пък червено, синьо и зелено. Реденето на пластове, което отчетливо се вижда през стъклото на буркана, наистина е много красиво.

Върху капачката поставете парчето плат и стегнете с ластика или връзката. Стръкче лавандула или свежо цвете ще придадат завършен вид на подаръчето.