И тази година бяхте на море (или ще бъдете), и тази година сте си събрали поне шепа миди, рапани, черупки и всичко, което сте намерили на плажа и ви се е сторило интересно. Какво да правите с тях, след като ги измиете и изсушите на балкона? Ние имаме цели три идеи и се надяваме да ви харесат:

Свещник в мидена черупка


Нужни са ви парафин (или обикновена свещ, която да претопите), фитил, мида и ако искате да ухае приятно – няколко капки етерично масло. Претопете парафина и го изсипете в мидената черупка, като предварително сте сложили фитила. Преди да застине, капнете от етеричното масло.

Плуващи свещи в романтична обстановка


Какво ви е нужно – прозрачна водна чаша, морски богатства по избор и чаена свещ. На дъното на чашата сложете черупки, рапани, миди, дори зелени стъкълца. Напълнете с вода до половината, запалете чаената свещ и я поставете над водата. Тя ще плува, без да потъва. Ако искате да ви ухае приятно – сложете няколко капки етерично масло. Неговото ухание ще се разнася, благодарение на това, че водата ще се нагрява от горящата свещ.

Фигурки за секцията

Нали сте виждали по морските курорти как продават различни фигурки, направени от миди и рапани. Направата им изобщо не е трудна. Ако разполагате с морски дарове, то ви е нужно единствено здраво лепило и въображение, за да си направите и вие.