Имате стари и вече непотребни закачалки в повече? Не бързайте да ги изхвърлите! Трансформирайте ги! Имаме за вас няколко страхотни и изобретателни начина да ги изпозвате, но не по стандартното им предназначение.  Не си мислете, че една закачалка за дрехи  служи само и единствено за окачане на блузи и панталони върху нея. Развихрете фантазията си, излезте от границите на всеобщите възприятия и вижте...

Полилей

Достатъчно е закачалките да се подредят в кръг, за да се получи симетрична форма. Металните кукички могат да се отстранят, но резултатът би бил също толкова ефектен, ако се оставят.

Поставка за бижута

Прекрасен начин за съхранение на вашите бижута. Избирате си закачалка, която ви допада на външен вид, и поставяте малки кукички. На тях закачете обици, гривни, колиета и т.н. Накрая окачате тази чудна поставка за бижута на място, където може да й се наслаждавате. Това е и прекрасна възможност да намерите търсеното от вас бижу бързо и лесно, без да се ровите из безбройните кутии по чекмеджетата.

Място за очила

Един находчив начин за съхранение и на... очила. Идея, която ще се понрави на хора с по-авангарден поглед към декорацията у дома.

Вестници и списания

Закачена за дръжка на чекмедже, тази закачалка чудесно може да се превърне в "поставка" за списания и вестници. Креативно, интересно, удобно и практично, нали?

Обърнати закачалки за баня

В случая закачалката се използва по предназначение, но на нея се закачат не дрехи, а кърпи. Интересното е, че е обърната наобратно, което й придава креативност и арт звучене. По този начин можете да закачите големите хавлии на металната кукичка, а по-малките кърпи - на хоризонталната част на закачалката.

Закачалка за антрето

Не е нужно да имате много място в антрето си, за да превърнете тази чудесна идея в реалност. Няколко дървени закачалки за целта ще ви свършат перфектна работа. Достатъчно е да залепите изрязаните от едната страна (както е посочено на снимката) върху дъска и воала – имате метална закачалка за палтото или чантата си и още една (дървена) за шапката си.

Закачалка за колани

Няколко малки кукички, окачени върху дървената закачалка ще ви дадат възможност спокойно да си наредите върху тях коланите. Един идеален начин, който не само спестява място, създава ред и организираност в гардероба, но и предпазва кожата на коланите от увреждане и напукване.

Закачалка за ботуши

Тези телени закачалки не само ще предпазят пода ви от ботушите, но ще помогнат за запазването на кожата им от напукване. Освен това спестявате и място.

Поставка за съдове

Може да си направите оритинална поставка за съдове. Нужни са ви само няколко закачалки, гайки и болдчета и желание, за да си сътворите това великолепие.

Крачета за маса

Лесно може да си сътворите оригинална масичка с крачета от... закачалки. Казаното по-горе напълно важи и за това чудно творение на човекшия креативен ум.