Какво би се случило с онези секси муцунки, как биха изглеждали предизвикателно полегналите тела и закачливите погледи, ако ги използваха не жени, а мъже? Само секс ли излъчва жената и защо това е основното, върху което акцентират рекламите с тяхно участие?
Все по-често във фотопроекти и видеоклипове ролите на мъжете и жените се сменят, за да се привлече внимание именно върху този проблем. Получават се гротескни картинки.

Спрете да гледате на жените като на сексуални обекти! Това е мотото в повечето от тези проекти. И макар на пръв поглед те да са просто забавни и смешни снимки и видеа, посланието, което носят е много по-дълбоко.

Фотографката Masika May снима мъже в пози и интериор, в които, ако бъдат поставени жени, изглеждат предизвикателно и секси. Какво се случва обаче, когато пред обектива излезе брадат мъж с излишни килограми и направи същото? И тъй като за всеки влак си има пътници и за тези гледки си има любители. Masika събира 12 смели мъже, за да направи календар с техни фотоси, точно в този им вид.

Снимка: masikamayphotography.ca

А ето какво се случва, ако залепите близалка вместо на секси момичешко дупе, на космат мъжки корем. Клипът предлага алтернативно продължение, в което вместо сладки, цветни момичета рекламиращи секс играчки, се появяват мъже на средна възраст.