На 9 юни отбелязваме Международния ден на приятелството. Много хора запечатват връзката си с близък човек с мастило и рисунка по кожата - трайно е и винаги им е пред погледа. Ако някога сте се чудели с каква татуировка да увековечите дълбоката си връзка с най-добрата приятелка, която винаги е до вас и в трудни и във весели моменти, вижте нашите 10 предложения.

1. Фазите на луната
Приятелите имат силна връзка помежду си, защото винаги успяват да намерят у други това, което в момента липсва при тях. Същото е и с фазите на луната - новолуние, първа четвърт, последна четвърт, пълнолуние. 

2. Знак за безкрайност
Математиците добре познават този знак, за останалите - той прилича на полегнала осмица. Татуировката с този знак символизира желание това приятелство никога да не приключва.

Снимка: iStock

3. Ангелски криле.
Приятелите са ангели, които ти помагат да се изправиш на крака в моментите, когато крилете ти не помнят как да литнат.

Снимка: iStock

4. Еднорози
Защото само с най-добрата си приятелка можеш да споделяш и най-налудничавите си идеи.

Снимка: iStock

5. Ин и Ян
Традиционен китайски символ, която описва как двете привидно противоположни сили, енергии и принципи могат да станат едно цяло. 

Снимка: iStock

6. Ято птици
След гимназията обикновено приятелките се пръскат във всички посоки и краища на страната, но една татуировка може винаги да ги обединява като ято.

Снимка: iStock

7. Индийска мандала
Мандалата символизира кръга на живота, а кръгът е един от най-натоварените и мощни символи. Мандалата представя цикъл от раждане, смърт и прераждане. В този цикъл може да сте заедно само с някой, който е много близко до вас.

Снимка: iStock



8. Графика
Ръце, които преплитат най-малките си пръсти

Снимка: iStock

9. Слънце и луна
Двете небесни тела, които взаимно се допълват и никога не се настигат. 

Снимка: iStock

10. Канарчета 
Татуировка за хора с чувство за хумор, но и за тези, които знаят, че те са моногамни и двойките остават заедно за цял живот. 

Снимка: iStock