Този път сме ви подготвили едно видео с много лесна за изпълнение прическа, за която не са ви необходими никакви особени умения или пък инструменти. Всичко, от което се нуждаете, са няколко фиби и около 30 минути време.

Всъщност тази прическа е супер за излизане вечер, а също и за някой произволно избран от стремглаво наближаващите празници. Предлагаме я в няколко вариации, но и сами можете да импровизирате и да си я адаптирате според вашия собствен вкус и „природни” дадености.

Накратко идеята е следната:

Снимка: Диана Георгиева

1) Взимате кичур от косата в горната част на главата и усуквате около самата нея. След това защипвате с фиба. Направете още няколко такива - от едната страна на главата, после от другата,. можете да го направите и от задната част на тила.

2) Докато трае горната процедура, завъртете усукания кичур коса около самия него - ако косата ви е по-податлива на "нагласяне" - лесно може да си направите нестандартен кок или нещо от типа.

3) Краят е във ваши ръце - можете да завършите с плитка, да усучете цялата коса и да се получи по-женствено или да оставите половината коса спусната.

Снимка: Диана Георгиева
Във варианта на снимката сме увили плитката около останалата част от косата за по-елегантен краен резултат.

Лесно е, нали?

Забележка: Косата на Бистра е много своенравна и „плюе” фибите, така че при нея беше двойно по-трудно, отколкото би било във всеки друг случай. Ако и вашата е такава - не се тревожете, пак може да се получи добре.

Вижте видеото по-горе, за по-нагледно показно как именно се прави тази лесна прическа.