Чували сме за мястото, което заема кокосът в световната кухня, знаем и за водата от кокос, която е изключително полезна за здравето – тя прочиства организма повече отколкото обивновената H2O.

Да, всички тези факти са ни ясни, но до днес не подозирахме, че...

...можем да използваме кокосовото масло като естествен крем депилатоар за изящно гладки крака. Препоръчваме ви да се епилирате към края на вашия душ или вана. В случай, че маслото е твърдо – затоплете го с ръце, преди да го нанесете по кожата. Използвайте нова самобръсначка, а след като привършите с разкрасителната дейност – изплакнете добре третираните зони, за да избегнете свръх омазняването на кожата.

...кокосовото масло е идеално за лекуване от слънчеви изгаряния по кожата. Може би някои от вас се питат дали не е по-добре да използваме алое вера в подобни случаи, но нашият отговор е: “не”. Кокосът притежава много повече лечебни свойства. Плюс това ухае чудесно.

...можем да го използваме и като осладител на сутрешното ни кафе, вместо захар или сметана. Една от многобройните тайни сили на кокоса е, че допринася за ускоряването на метаболизма, което е чудесна новина за всички нас, които поддържаме тънките си талии.

...освен това можем да го използваме и като балсам за коса.

...кокосовото масло, както и всички други козметични продукти, съдържащо такова, може да се използва като подхранваща грижа за устни.