.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За избелване на зъбите, полиране на сребро и при главоболие – 6 изненадващи начина да използвате кората на банана

LadyZone.bg | преди 1 седмица
банан
Снимка: istockphoto.com

Защо не трябва да изхвърляте кората на банана – даваме ви цели 6 причини:

За избелване на зъбите

Преди да измиете зъбите си, натъркайте ги за няколко минути с кората на банан. За няколко седмици успотреба усмивката става по-бяла и сияйна.

Действа в борбата с акнето и бръчките

Много лесно може да включите кората на банана и в своя ежедневен ритуал за разкрасяване. Витамините и минералите, които се съдържат в нея, спомагат за успокояване на възпалената и раздразнена кожа, като едновременно действа й стягащо. Процедурата по използване е същата – втривайте в кожата всяка вечер и резултатите няма да закъснеят.

банан
Снимка: istockphoto.com

За облекчаване на главоболие

Ако ви боли глава и в момента не разполагате с болкоуспокояващи у дома, обелете един банан, оставете го за 20 минути във фризера и поставете на челото. Това ще облекчи моментално болките.

За подхранване на цветята

Не изхвърляйте корите от банан, а ги оставете на проветриво място да изсъхнат. Натрошете ги и поставете в саксиите с цветя и растения. Те ще подхранят почвата.

За полиране

С кора на банан може да лъснете успешно обувки от естествена кожа. С нея може да лъснете до неузнаваемост и съдове от сребро.

банан
Снимка: istockphoto.com

За готвене

Много малко от нас знаят, че всъщност кората от банан се използва, при това много успешно, в азиатската кухня. Най-често готвачите там поставят кори от банан, когато готвят пиле, с цел запазване на сочността на месото.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Подсилвате ли имунната си система преди сезона на гриповете?