Що е то перманентен грим?
Като цяло това е козметична процедура за изкуствена пигментация на кожата, която включва вкарването на бои под нея и е близка до татуирането. Използваните бои са или на минерална или на растителна основа. Често дамите се подлагат на процедурата, за да изглеждат по-хубави и за да не прекарват по няколко часа на ден пред огледалото. Боя може да бъде поставена на веждите, контура на устните или клепачите.

Вреден ли е методът?
Тъй като процедурата се извършва изцяло с продукти на натурална основа, няма никаква опасност за здравето ви. Естествено, важно е кой точно ще ви прави перманентен грим. Трябва да е квалифициран специалист в областта, за да сте сигурни, че всичко ще мине безпроблемно.

Скъп?
Дали е скъп зависи от финансите, които можете да отделите, но ние ви съветваме ако сте решили да пристъпите към тази крачка, да не жалите пари. Цените варират от 150 до 300 лева за вежди,  устните започват от 150 лева, като цената може да достигне и 450 ако желаете да ви направят и сянка. За контур на очите ще трябва да отделите от 250 до 400 лева. Нека уточним, че цената в повечето случаи е за две процедури плюс някакъв крем, с който да мажете манипулираните области. Естествено, има и по-евтини варианти, но тогава помислете за качеството.

Дълготрайност
Питате се колко дълго ще издържи перманентния ви грим? Специалистите посочват период от три до 5 години. Естествено, манипулацията трябва да е направена качествено.

Предимства
Всяка жена си мисли какво ли ще е ако не се налага да прекарва по няколко часа пред огледалото. Ето този грим ще ви покаже какво е чувството. Той е избавление за хора, които са алергични към обикновените гримове: спирала, очна линия, червило.

Недостатъци
Хм, май единственият недостатък на перманентния грим е, че е перманентен. Ако решите, че това, което сте си направили на устните не ви харесва, няма как да го махнете. Затова преди манипулацията  помолете да ви покажат илюстративно, как точно ще изглежда контура на устните ви.

Странични ефекти
Има клиентки, които се оплакват от раздразнения, зачервявания и подутини веднага след процедурата. Възможни са подобни неща в лека форма, но ако всичко е качествено направено, те трябва да изчезнат още на другия ден.

Болка?
По принцип иглите, които използват експертите са много тънки. Те се вкарват в този слой на кожата, който не е чувствителен на болка. Усещането наподобява татуиране. Така че не би трябвало да ви боли повече. Трябва да усетите пощипване или боцкане. При хора, които се страхуват от болката се поставя местна упойка.

Очаквани резултати?
Процедурата трябва да бъде повторена два пъти, за да има ефект. Не се отчайвайте след първата ако видите, че пигментацията на желаните места не се е променила.

Продължителност
В зависимост от това, колко голяма област ще трябва да бъде покрита с боя, манипулацията трае от 30 минути до час и нещо.

Преди всичко, преди да решите да сте перманентно красива, трябва да прецените какви цветове са подходящи за вас, съобразени с цвета на косата, очите и тена на кожата. Това ще спести множеството неприятни усещания след това. От такъв вид грим се нуждаят не само дамите, които искат да прикрият несъвършенствата, но и тези, които желаят да подчертаят своите женствени черти.