Един от най-добрите продукти, които можете да намерите в съставките на който и да било разкрасяващ продукт е алое вера. Не само, че заглажда кожата, но и помага срещу слънчево изгаряне. Е, сега няма опасност от такова, но ако запомните тази информация до лятото, ще си спестите доста проблеми. Тази съставка се използва често и я има в доста от козметичните продукти. За съжаление също толкова нерядко те са пълни с химикали, които не са особено полезни за кожата.  Ето как да си направите чудесна маска с алое вера у дома:

Съставки:

1 с. л. зехтин 
  масло от 1 голямо листо алое вера

По принцип е най-добре да използвате маслото направо върху кожата, но не много хора имат достъп до него. Затова можете да си купите алое вера от аптеката. Прочетете внимателно етикета, за да сте сигурни, че в бутилката се съдържа само и единствено алое вера.

Смесете двете съставки - добавяйте алое вера до получаване на хомогенна смес. Нанесете маската веднъж сутрин и веднъж вечер. Ухае приятно и ще направи кожата ви мека и нежна. Някои хора твърдят, че тази рецепта им е помогнала да се преборят с екзема или с наистина супер суха кожа.

Опитайте!