В онова симпатично време, когато пещерният човек е влачел избраницата си за косата до своята пещера, за почистване на зъбите са се използвали тънки костици или парчета нещавена животинска кожа. В днешните, по-хуманни времена, когато жената може да привлече в дома си всеки чаровен мъж дори само с усмивка, си имаме Oral-B® Triumph 5000. Или поне на мен ми се случи щастието да я имам.

Тази електрическа четка за зъби определено е последен писък на техниката. Дори съпругът ми, за когото подозирам, че вместо с пюре от пащърнак е захранен с нанороботи, беше впечатлен от нея.

Oral-B® Triumph 5000 със SmartGuide технология има троен контрол на натиска чрез сензор, звуков таймер за еднакво почистване на всяка част на устата (30 секунди за всяка част), LED дисплей в модерен цвят за по-добър контраст, различни режими на работа със съответните иконки и SG Star система, която дава обратна връзка за качеството на почистване в реално време.

Искрящо белите зъби не са само в Холивуд>>

Все едно описвам космически кораб, нали? Почти съм сигурна, че хората от бъдещето ще си мият зъбите точно с такива четки. Но… да се върнем в настоящето.

Четката има четири накрайника с различни функции – за дълбоко почистване, избелване, полиране и за ежедневно ползване. Все едно четирима зъболекари работят само за теб. Но е далеч по-приятно! Таймерът показва точното време, което е нужно за миене на зъбите с определен накрайник. На дисплея се визуализира устната кухина, като всеки участък от нея става по-тъмен, за да покаже, че трябва да се мие точно там с четката. Когато определеното време изтече, четката издава звуков сигнал и спира да работи.

Аз заложих на следната схема – дълбоко почистване вечер, когато трябва да отстраня остатъците от храна и да прекарам поне 8 часа със затворена уста, избелване сутрин – за да се усмихвам уверено през целия ден и редуване на полиращата с ежедневната глава на четката през деня.

Комбинацията даде резултат още на втория ден! По-бели зъби само за 2 дни – значи можело! Това ми казаха и огледалото, и съпругът ми. Вярвам и на двамата.

Керамиката и естествената усмивка>>

По време на бременността си посещавах училище за родители. Една от лекциите беше със стоматолог, който ни разказваше как да се грижим за зъбите по време на бременността. Силно впечатление ми направи следната реплика, казана по повод начина на миене на зъбите

Забравете класическия метод с придвижване на четката наляво-надясно по хоризонталата. Неефективен е!

Това виждаме най-често в рекламите, но всъщност е неползотворно. Движенията, които осигуряват добро почистване на зъбите, са описващи кръг и четкане отгоре-надолу. Затова ротационните движения на Oral-B® Triumph 5000 са толкова ползотворни.

Електрическите четки за зъби не са за мързеливи хора. Те са за разумните.

Миенето на зъбите с електрическа четка за зъби дава максимални резултати, защото почиства много добре и премахва два пъти повече плака в сравнение с обикновена механична четка за зъби. Така предотвратява образуването на зъбен камък, кариеси и проблеми с венците.

Хигиена на устата>>

Качественото почистване на зъбите има своите плюсове не само за здравето ми, но ме прави и по-уверена! С по-бели зъби е по-лесно да се усмихвам. А усмивката е мощен израз на емоции и често е първото нещо, което хората, с които се срещам, забелязват у мен.