Какъв грим ще изберем, винаги зависи изцяло от събитието, за което се готвим. Затова имаме нужда от различни техники, когато искаме да постигнем удачен ефект за празник, за ресторант, за дискотека или пък за следобеден пазар с приятелка.

Този път решихме да обърнем внимание на така наречения грим за естествен вид, който всъщност е лесно постижим и създава представа за „неподправена красота”.

Златното правило при него е „по-малкото е повече”.

Първо, трябва да знаете, че целта на този вид грим е да подчертае силните ви страни и да прикрие малките несъвършенства, но без да бъде много очевидно, че е там. Избягвайте перлените отблясъци и се придържайте към матовите.

Дискретността е много важна за успеха на начинанието. В този смисъл е препоръчително да използвате полупрозрачна пудра, вместо обичайната.

Тя служи за фиксиране на фон дьо тена и запазва матовия ефект на грима, без да натоварва кожата.

Винаги избирайте цветове, които ви отиват. Добрият резултат е в хармонията, която ще постигнете между нюансите, които използвате върху лицето и клепачите си, и цвета на очите, на косата и на кожата.

Сенките за очи трябва да са в естествен нюанс, особено за дневния грим. Избягвайте тези, които контрастират с тена ви – колкото по-голяма е разликата, толкова по-голямо внимание ще привлечете върху факта, че всъщност сте прекарали известно време пред огледалото, а не сте се събудили преди 20 минути и просто така сте изскочили набързо навън.

Ето и тайните, само с няколко лесни стъпки:

  • Една от най-важните стъпки е да подготвите лицето си за грима – не забравяйте да го почистите и да сложите овлажняващ крем.
  • Ако кожата ви е светла, използвайте прасковени или светло розови цветове. От друга страна, ако имате по-тъмна кожа, кремавото и бежовото са идеалният избор.
  • Използвайте коректор, за да прикриете несъвършенствата. Нанесете със специална четка за перфектно покритие.
  • За наистина идеален естествен вид, устните ви трябва да изглеждат „здрави”. Затова – ексфолирайте ги поне веднъж седмично и после нанасяйтете овлажняваш балсам.
  • Обикновено не би трябвало да има разлика между тена и цвета на фон дьо тена ви. Пробвайте го на китката си. Нанасяйте с пръсти, но не преди да сте сложили овлажняващ крем. Освен, че хидратира кожата, той помага на фон дьо тена да попие по-добре. Не втривайте със сила, базата не се предполага да влиза дълбоко в кожата (за разлика от крема).
  • Правилата на гримирането повеляват, че гримът се поставя от горе-надолу. Започнете с два нюанса сенки за очи. Търсеният имидж означава всичко да е просто, затова по принцип спокойно можете да ги пропуснете. Ако все пак решите, че не искате да излизате без сенки, изберете натурални цветове. Двата нюанса трябва да преливат един в друг, а не да има контраст помежду им. Нанесете по-светлия тон сенки на целия клепач, а по-тъмния – във въшния край на окото. Избягвайте спиралите за обем, защото са много тежки. По-добрият вариант са удължаващите и извиващите. Ако сложите повече от необходимото, попийте лекичко с помощта на клечки за уши.
  • Когато използвате руж, усмихвайте се, за да видите къде точно да го нанесете, съветват от becomegorgeous.com. Започнете от най-издадената част на бузите и преминете към слепоочията. Използвайте кремообразен руж (както вече сме казвали неведнъж). Той е по-удачен и в този случай, защото изглежда по-естествено от прахообразния. Опитайте с розов нюанс, който е много близък до вашия тен. Дръжте четката в хоризонтално положение, а не перпендикулярно, за да не се получат петна.
  • Ако контурът на устните ви не е много ясно изразен, използвайте молив, за да го очертаете. Добър избор са бежовото и бледо розовото. Всъщност контурът на устните ви трябва да е почти невидим. Същия трик ползвайте и когато избирате цвят за червилото си. Използвайте матови нюанси. „Безцветните” устни са задължителни за грима, който представяме, затова изберете бежово, бледо розово или просто балсам за устни.