Съвсем горещо е, а и гъстите ни гриви в повечето случаи ни пречат да се разхладим качествено. Един малък трик, използван от известни фризьори може да ви достави едновременно прохлада и да направи косата ви бляскава.

Извадете няколко кубчета лед от фризера и с помощта на дланите ги втривайте по цялата дължина на косата в продължение на няколко минути. Правете процедурата всяка седмица. Така както кубчетата лед ни помагат да се справим с подпухналите и уморени очи, а пък студената вода свива порите на кожата, така и ледът действа благотворно на всяко косъмче от главата ни. След няколко сеанса ще забележите как косата ви се съживява и придобива блясък като повечето гриви с произход Холивуд.
Малкият, но ефективен трик успешно се прилага от известни фризьори и коафьори, като например Tina Cassaday, която има фризьорски салон в Санта Моника, Калифорния. Сред известните посетителки там са Катрин Зита Джоунс, Кейт Бекинсейл и Пенелопе Круз, а Лив Тайлър е особен почитател на терапията с кубчета лед.