.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Сутрешен или вечерен душ? Имаме отговор на вечния въпрос

Евгений Милов | преди 23 седмици
душ
Снимка: iStock
Ето кога е по-полезно за кожата на тялото да се къпем

За някои хора душът е едно от първите неща, които правя сутрин. За други пък къпането е последното нещо за деня, преди да си легнат вечер в леглото.

Сутрешният душ ни освежава и ободрява, като подобрява концентрацията и работоспособността за едно ударно начало на деня, но вечерният ни отпуска блажено, настройва ни за по-хубав сън и една спокойна нощ.

Кога е по-добре да се къпем тогава - сутрин или вечер?  

Според американски дерматолог е препоръчително по-добре да се къпем вечер, отколкото сутрин, защото така с взимането на душ в края на деня можем да отмием натрупаната пот, омазняване и различни алергени (като полените) върху кожата.

душ
Снимка: iStock

Така благодарение на вечерния душ ще се радваме не само на по-добър сън, но и на по-здрава кожа. Дерматологът д-р Самер Джабер от Ню Йорк е категоричен, че за кожата е по-полезен вечерният душ. 

"Ако цял ден сте се били навън или сте работили, вие непременно трябва да вземете душ преди лягане", коментира специалистът пред "Daily Mail".

Ако все пак обичате сутрешния душ, няма причина да спрете с къпането сутрин, тъй като няма да ви навреди с нищо. Но колкото до отговора на въпроса кой от двата душа е по-полезен за кожата, вечерният печели съревнованието. Сега вече знаете!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?