Може би не знаете, но сутиенът е разработен в края на 19-и и началото на 20-и век с цел да замести корсета. За официален изобретател на сутиена се смята френският стилист Пол Поаре, заради когото през 1907 г. сутиентът е признат от модната индустрия. Така сутиенът става най-популярното женско бельо.

Но не е ли вече морално остарял? Ние сякаш сме изцяло за свободно полюшващите се гърди. Както и да е. Сега сутиенът за гърди има своя горд наследник – сутиенът за лице!

9 съвета как да перем сутиените си >>>

Технолози от японска компания са разработили гумен "сутиен за лице", който намалява бръчките с лек натиск върху бузите.

Сутиенът на компанията "Хурей" струва 25 британски лири. Той представлява гумена лента, която минава по носа, под бузите и се закрепва на тила. Мекият силикон е подсилен с метални нишки, които оказват лек натиск върху лицето.

Създателите на продукта твърдят, че той е много ефикасен срещу бръчките на смеха, стига да се носи всеки ден. Ефектът му бил по-силен, ако докато е на лицето, се правят специални упражнения за устата, твърдят създателите му.

Сутиенът – излишна необходимост? >>>

Но дали сутиенът за лице не е поредният досаден аксесоар за женското тяло, към които бихме причислили и сутиена за гърди?