Имате стари слънцезащитни продукти, които най-вероятно ще отидат в кофата за боклук? Преди да ги изхвърлите, помислете добре! За да насърчи потребителите да обръщат повече внимание на защитата си от слънцето, до края на август BIODERMA подема информационна кампания и ще зареди редица аптеки в цялата страна с контейнери, в които всеки ще може да остави употребяваната си слънцезащита (с изтекъл срок на годност след датата на отваряне) от всички марки. Срещу нея, клиентът ще може да купи нов продукт от слънцезащитната гама Photoderm на BIODERMA с отстъпка от 5 лева.

Известен скулптор пък ще изработи арт инсталация с част от тубите на събраните употребени продукти. Творбата ще бъде подарък за столичани.

От днес на пазара е новата слънцезащитна серия Photoderm. В основата й стои патентованата биологична клетъчна защита CELLULAR BIOPROTECTION®. Революционният патент съчетава три важни действия, които допринасят за максималната сигурност и толерантност за кожата – защитава клетъчното ДНК от вредното влияние на UV лъчите, активира естествените защитни механизми на кожата и я предпазва от фотостареене, като се бори със свободните радикали.
Сега гамата Photoderm BRONZ се увеличава с нови продукти с иновативна текстура – сухо олио, което съчетава силата на биологичното действие 2 в 1 с комфорта и удоволствието от употребата. Благодарение на патента Клетъчна биозащита и високия фактор (SPF50 и SPF30), Photoderm BRONZ сухо олио предоставя максимална сигурност и спокойствие при излагане на слънце. Уникалният бронзиращ комплекс в продуктите от серията Photoderm BRONZ стимулира естествения процес на синтезиране на меланин в кожата, причина за образуването на тен. Придобиването на здравословен загар вече е лесно и приятно, тъй като, за да има ефект Photoderm BRONZ, е необходимо само защитени да се насладите на слънчевите бани, защото продуктите от гамата не предизвикват изкуствено пигментиране.