Проблемната кожа е доста неприятна и сме сигурни, че ако имате подобен проблем, сте опитвали почти всичко, за да се справите с него.

Най-доброто решение е да отидете на дерматолог, който да ви предпише лечение, съобразено със спецификите на вашата кожа. Дори и в този случай, ние ви предлагаме няколко суперлесни маски, които можете да си направите вкъщи, за да облекчите положението.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosМаска с чесън

Обелете и смачкайте 8 скилидки чесън. Нанесете на лицето. Внимавайте – избягвайте зоната около очите. Оставете да подейства 15 минути. След това измийте с хладка вода. Завършете с “тоник” – сипете оцет върху памуче и почистете кожата. Чесънът има антибактериални свойства, а оцетът балансира PH на кожата.


Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosМаска с яйца

Белтъците са чудесен начин да тонизирате и изгладите кожата си. Жълтъците пък съдържат витамин А и помагат за белезите. Как да се възползвате на практика от тези факти? Просто разделете белтъка от жълтъка, изберете си едно от двете (не е препоръчително да ползвате и двете едновременно или едно след друго) разбийте и нанесете на лицето. Оставете да подейства 20 минути, след това отмийте с хладка вода. (тази маска не е подходяща за вас, ако имате алергия към яйца).

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosМаска с мед и ябълки

Обелете една ябълка и добавете 2.ч.л. мед. Нанесете на кожата, оставете 15 минути отмийте с хладка вода. Ябълките съдържат пектин и витамини, които заглаждат и почистват кожата, а медът има антибактериално действие.