Вече сме ви споменавали за "Elephant Bookstore", когато си поговорихме с Рубен Лазарев за любимите му приказни герои. Тогава той ни напомни защо Туве Янсон е толкова страхотна писателка, а сега ние от своя страна ви представяме няколко твърде симпатични предмета, които могат спокойно и с чест да се нарекат находки.

Ако по някаква причина сте пропуснали да забележите това кокетно и уютно място, което от 2010г. привлича любителите на богатото разнообразие от оригинални английски заглавия и ценителите на красивите и различни подаръци, сега (защо не?) е моментът да го преоткриете.

Любимите приказни герои на хората, които продават… книги


Ние си харесахме тези керамични касички, чайник, захарнички и кутуйки за бижута с британски ‘’сладкарски’’ ретро дизайн. Те са популярни сред деца и възрастни, които не искат да порастнат. Намираме ги подходящи за подарък за рожден или за нерожден ден.


Преобладаващите ярки тонове и десени на точки са вдъхновени от 60-те години на 20 век и със сигурност са повод да ни се хапва нещо сладичко всеки път, когато ги погледнем. 

Ако ви харесва идеята, книжарницата се намира на ул. Шишман 31, а ако сте далеч от столицата - www.elephantbookstore.com

Създатели и собственици са двама англичани Макс Брийдс и Матю Уилис