Жените подчертават красотата си по различен начин. Някои наблягат на дрехите, за други е по-важен парфюмът или елегантното бижу. Но това, което обединява всички жени на планетата, са очите. Те са акцентът на перфектната визия и всяка жена иска да притежава приковаващ и омагьосващ поглед.

Подчертаването на очите, освен с подходящи сенки и спирала, зависи и от здравината и плътността на миглите. Различни козметични брандове вече предлагат серуми за удължаване и подсилване на миглите. Активните съставки в тях подхранват и стимулират растежа. Добре е, преди да си купите такъв продукт, да бъдете добре информирани за неговите свойства и качества и да се убедите, че той няма да навреди на здравето на очите ви.

Светнал поглед, красиви и здрави очи >>

Ето малко повече информация за най-често използваните съставки в серумите за мигли:

 

1. Пептиди

 

Обикновено съставките, които можете да откриете на опаковките, са Pentapeptide 17 и Pentapeptide 16. Преведено на разбираем език, пептидите са белтъци. Обикновено в организма това са „информационните пратеници”, които пренасят данните между клетките, за да могат те да функционират правилно. Пептидите в серумите за мигли действат по същия начин – дават инструкции на клетките как да се държат и ги стимулират да синтезират определени съставки, от които зависи растежа на миглите. По принцип пептидите се считат за безопасни, а употребата им не води до странични ефекти.

Козметиката и рисковете за здравето >>

 

2. Простагландини

Тяхното чудодейно действие върху миглите било открито първо като страничен ефект от лекарство, използвано за лечение на глаукома. Лекарите офталмолози са забелязали, че миглите на техните пациенти драстично са се удължавали по време на терапията. Използването на серум за мигли с простагландини наистина ще ви доближи значително до мечтаните мигли, които имат звездите в Холивуд. Но тук има едно голямо НО. Работейки по настоящия материал, си позволих да потърся мненията на двама различни лекари офталмолози и да ги попитам мислят ли, че простагландините са безопасни. Единият ми каза, че ги счита по-скоро за безвредни, заради ниските нива на активното вещество. Другият лекар изрази безпокойство и ми обясни, че ако част от препарата попадне в окото, това може да доведе до промяна на очното налягане и зачервяване, които са потенциално опасни за здравето странични ефекти. Простагландините могат да доведат и до промяна на цвета на очите, затова бъдете предпазливи и се посъветвайте с вашия лекар, преди да посягате към продукт, който ги съдържа.

Истинската функция на миглите и как да ги предпазваме >>

3. Растителни стволови клетки 

Някои растения за значително по устойчиви на външни въздействия от други. Това се е изградило благодарение на дългите години еволюция. Силата на растенията е закодирана в техните стволови клетки, ето защо екстрактите от някои видове се използват в козметиката. Както в шампоаните против косопад, така и в някои серуми за мигли се добавят стволови клетки от редкия сорт швейцарска ябълка „утвилър шпетлойбер”, която е защитен вид. Плодовете на това дърво остават месеци наред свежи, докато другите ябълки повяхват и се набръчват. Стволовите клетки на този вид ябълка имат способността да удължяват живота на космените фоликули, с което спират падането на миглите и те стават по-плътни и по-дълги.

7-те тайни на перфектната очна линия >>

 



Разбира се, извън активните съставки за активизиране на растежа, серумите за мигли съдържат и комплекс от важни витамини и минерали, които подхранват и подсилват фините косъмчета. Всички продукти са преминали през контрол, преди да бъдат пуснати на пазара. Само някои от тях, обаче, притежават клинични проучвания за ефективност и безопасност и са наистина качествени и добри за ползване. Със сигурност няма как да си закупите серум за мигли, който да не даде резултат. Но преди да изберете конкретен продукт, помислете първо за неговата безопасност и потърсете такъв, който да не съдържа простагландини. Важно е да бъдем красиви, но най-красивото лице е винаги здравото.

Защо е вредно да спите с грим? >>