.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Редовните посещения при маникюрист предизвикват рак?

Евгений Милов | преди 1 година
маникюр
Снимка: iStock
Лампите за изпичане на лака излъчват ултравиолетова светлина, която може да причини рак на кожата

Ходите ли често на маникюрист? Защото общопрактикуващ лекар от Австралия твърди, че редовните посещения в кварталния салон могат да доведат до рак на кожата.

Според д-р Брад Маккей това се дължи на UV лампите за втвърдяване на лака, които маникюристите често използват.

Подобно на солариумите, които увеличават неимоверно риска от развитие на рак, UV лампите на маникюристите имат подобен ефект, но върху по-малък участък от кожата.

маникюр
Снимка: iStock

Рискът за развитие на меланома (раково заболяване на кожата) е толкова по-малък, колкото по-малко излагате ръцете си под UV светлината. Колкото по-често ходите на маникюр, толкова повече вредното влияние върху кожата се натрупва с времето.

Няколко минути използване на UV лапмата са ОК според специалиста, но някои клиенти в салоните държат ръцете си по половин час под светлината, което може да бъде опасно за здравето.

UV лампите се използват за изпичане и втвърдяване на нанесения разтворим UV гел върху естествения нокът. Слънцезащитният крем е добра идея за предпазване на кожата при често използване на UV лампа за маникюр.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?