Стереотипите, чрез които женската красота се представя в модните списания и медии, е доста ограничена на фона на разноликата красота, която женските тела притежават. А проектът "All Woman Project" отпразнува цялата красота на женското тяло, независимо от неговите форми, размери и цветове.

Всяка жена изглежда на снимките толкова уверена за външния си вид и начина, по който изглежда тялото й, демонстрирайки че няма от какво да я е срам - всички сме хора и всички сме несъвършени - срамно е единствено осъждането на различните от стереотипа. 

Британският модел Чарли Хоуърд започва "All Woman Project" в партньорството с модела Клементин Десо, след като е изгонена от модната й агенция, тъй като е прекалено "голяма".

Тялото не една жена не трябва да бъде определящо за нейната женственост и способност да бъде жена - това е фундаментът, върху който дамите стъпват, за да стартират "All Woman Project".

Като снимат заедно различно изглеждащи жени в невероятни фотосесии, те искат да докажат, че всички могат да изглеждат страхотно и без да са перфектни. Един проект от жени за жени, който да помогне на всички дами да се почувстват представени пред света, а не само "идеалните" манекенки от списанията.

Физическите качества не са определящи за една жена, а нейната сила и характер. Тези момичета показват, че го имат. #iamallwoman