Рамнозата е свръхчиста растителна захар, която се извлича от бразилското растение ункария, а също и от определен вид бяла бреза в Европа. До сега тя беше използвана във фармакологията най-вече заради успокояващите си свойства. Новите изследвания обаче показват, че тя има и противостареещи качества. В козметичните продукти тя се използва като възстановяваща активна съставка.

Как действа рамнозата?

Рамнозата е изключително ефективна за подмладяване на кожата в концентрация 5%. Тя влияе върху създаването на нови клетки. Започват нови процеси на обмяна, създават се и нови фибри. За период от 8 седмици при кожа, третирана с продукт с рамноза, производството на колаген съществено се увеличава. Кремът с рамноза действа добре върху тена и цвета на кожата, изглажда я, има цялостен противостареещ ефект, изглажда бръчките  и стяга кожата. Кожата става по-гладка, по-мека, по-стегната, по-плътна, по-сияйна и с подобрена структура.

Как сами да проверите загубила ли е кожата ви своята плътност и време ли е за крем против бръчки?

Защипете участък от кожата около 3 см между палеца и показалеца си. Внимателно разгледайте колко бръчки се образуват на това място. При младата и добре хидратирана кожа те ще липсват. При по-стара и отпусната кожа в участъка се образуват линии, които са знак за загуба на плътност.
С възрастта кожата се отпуска. Бръчките, загубата на плътност, кожната атрофия и UV-лъчите неизменно оставят следи по женското лице. Земното притегляне пък оказва най-голямо въздействие за появата на вертикалните бръчки. Еластичността на кожата рязко намалява след 40-45 година на жената.

На човешкото лице с напредване на възрастта се появяват 5 основни вида бръчки – на челото, между веждите, край очите (т. нар. пачи крак), на бузите и под очите и на шията. След един месец използване на крема с рамноза се постига до 85% лифтинг ефект.